Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?
Plutselig dukker moren til barnet opp, midt på natten, i stua der hun ikke lenger bor. Faren til barnet sitter i godstolen sin, lar seg ikke affisere noe videre over hennes plutselige opptrinn. Men moren søker svar. Moren må ha svar. Hvorfor er hun ikke der, sammen med faren, hvorfor bor hun ikke der med dem, sammen med barnet sitt? Hva skjedde, egentlig? Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?

Foto: Marius Fiskum

Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum
I Kjære Albert inviteres vi inn i stua der det eksplosive oppgjøret foregår, til en forestilling som omhandler et av de siste vestlige tabuer – kan en mor velge bort sitt barn?
Monica Isakstuen, som nylig mottok den nasjonale Ibsenprisen, er en av samtidens mest spennende og produktive dramatikere. Hun er også romanforfatter, og verkene hennes er oversatt til mange ulike språk. Stykkene hennes spilles på ulike scener rundt om i Europa, både i fransk, engelsk og dansk språkdrakt.

Forfatter Monica Isakstuen

– I alt jeg skriver, både dramatikk og romaner, er jeg opptatt av blikket fra omverdenen. Og selv om omverdenen ikke nødvendigvis stirrer så hardt som man selv tror, skaper det et enormt trykk i enkeltmennesket.
Hålogaland teater var begeistret for å kunne presentere Urpremieren av Kjære Albert for sitt kjære publikum høsten 2023. Isakstuen sitt gjenkjennelige språk og rytme er kvassere og mer presist enn noen gang – å lese Isakstuen er som å spise kaktus ifølge Egill Pálsson, teatersjef og regissør for høsten 2023's satsning på nyskrevet nordisk dramatikk.  
​​​​​​​Forestillingen er produsert av HT i samarbeid med Vega Scene. 
Teksten er utviklet med støtte fra Dramatikkens hus og Fritt Ord.
Kine Eliassen inngår i Hålogaland Teaters talentprogram, som er støttet av Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet. 
På scenen:
PRODUKSJON 
Dramatiker: Monica Isakstuen
Regissør: Egill Pálsson
Scenografi: Erlend Nielsen
Lysdesign: Øystein Heitmann
Kostymedesign: Gry Norberg
Dramaturg: Morten Kjerstad
Dramaturg: Kjersti Gulliksrud
Scenemester: Stein Eliassen
Inspisient: Camilla Frantsen
Kostymemaker: Liv Henriksen
Rekvisitør: Linda Nilsen
Back to Top