Foto: Knut Åserud

Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud
Foto: Knut Åserud
Guttejenta Frida kommer fra Mexico. Hun føler seg annerledes og er ofte alene. Når hun er lita får hun polio som gjør at den ene foten blir tynn som en pinne og når hun blir ungdom blir hun hardt skadet i en bussulykke. Det er mange ulykker i Frida sitt unge liv, og hun overlever smerten med å tegne og male. Som publikum kommer du tett på mobbing, forelskelser, ulykker og kunst. Og så får du være med å feire de døde – hvis du tør. 
Dramatiker og regissør Katrine Strøm har skapt banebrytende teater for barn og unge i en årrekke. Gjennom forestillinger som Utsikt, SPLÆSJ! Mørkemodig, Bølgebrus og Takk for alt har hun invitert både store og små publikummere inn til magiske rom for utforskning, undring og innlevelse. Vi gleder oss til å invitere inn deg inn i Fridas univers!
Frida er fritt inspirert av livet og kunsten til Frida Kahlo, men er ikke en biografi.
 
Publikum skal ikke bare sitte stille, men være en aktiv deltaker i forestillingen. Med høretelefoner på får du sammen med Frida være med å tegne, trene, danse og lage til fest. De gangene vi sitter stille er det på puter på gulvet, det er ingen stoler inne i salen. Derfor sier vi at Frida passer for mennesker over 10 år og voksne som fortsatt kan leke.

Forestillingen er produsert av Katma i samarbeid med Hålogaland Teater og Figurteatret i Nordland.
Støttet av Kulturrådet.
Nordlys: Man får popcorn underveis, noe som aldri er feil (Terningkast fire)
På scenen/stemmer: 
Back to Top